|
HOME / seeds / Fijne terugkoppeling opdrachtgever

Fijne terugkoppeling opdrachtgever

25-1-2021
De Kracht van Systemisch Werken

Soms heb je zo'n bijzonder moment. Vandaag had ik er zo eentje. Ik werd gebeld door een opdrachtgever waar ik enige tijd geleden een opdracht voor had uitgevoerd. Het betrof een veranderingsproces waarbij een team gevormd werd met mensen uit verschillende teams.

Er waren 3 seniore medewerkers die volledig met de hakken in het zand gingen. Ik heb een hele dag met deze mensen gewerkt en heb daar de principes van het systemisch (opstellingen) werken toegepast. Het was een hele bijzondere dag weet ik mij als de dag van gisteren te herinneren. De dag na de training belde dezelfde opdrachtgever mij ook destijds. "Het was alleen maar erger geworden". Nu een jaar later nam die opdrachtgever de moeite om mij weer te bellen. Hij vertelde mij dat de eerste periode lastig was, maar dat er daarna langzaamaan iets begon te veranderen. De sfeer in het team veranderde in positieve zin. Er heerst een steeds proactievere sfeer en van alle negativiteit is nu al in geen tijden meer sprake van. Hij gaf aan dat dit team nu een voorbeeld was geworden voor zijn andere teams. Hij gaf ook aan dat hij sterk het gevoel had dat dit alles te maken had met wat ik die dag, een jaar geleden, in gang had gezet. En dat is nu het mooie en ook het ongrijpbare van het systemisch werken, het opstellingenwerk. Er gebeurt zo'n dag systemisch ontzettend veel, het is ongrijpbaar en het werkt nog tijden door. En hoe leg je dat nu uit aan een nieuwe opdrachtgever... Een mega opsteker voor het opstellingenwerk waar ik een stevig pleitbezorger van ben als het om diepgaande veranderingsprocessen gaat. Met dank aan deze opdrachtgever die de moeite nam om mij een jaar na dato te bellen om mij dit te vertellen.”
|
blog comments powered by Disqus
Training&Advies

Systemisch Werken

Organisatieopstelling is een vorm van systemisch werken; werken met de onderstroom. Het wordt steeds belangrijker geacht dat we ‘grip’ krijgen op die zogenaamde onderstroom. We hebben het idee dat daarbinnen veel gebeurd dat belangrijk is voor het succes van functioneren van een systeem.
Lees meer...

Waardecreatie

Wij werken regelmatig in opdracht van corporates. Dat resulteert meestal in taylor-made trainingen die in-company worden uitgevoerd. Samen met de opdrachtgever wordt de vraag of een probleem dat zich voordoet onderzocht waarna een passende interventie wordt ontworpen die maximale waarde toevoegt voor de organisatie.  
Lees meer...


 
Aanbevolen