|
HOME / topics /
TOPIC: Onderwijs

Leren door doen

1-9-2017 In mijn eerste blog doe ik verslag over mijn recentelijke lessenreeks voor en door CMV studenten van de HvA rond het keuzevak; Ondernemen, gewoon doen!, waarbij het Sociaal Ondernemen centraal staat.
In een reactie op mijn blog kreeg ik de vraag wat mijn persoonlijke bevindingen zijn met deze praktijgerelateerde aanpak. Die vraag laat me dan vervolgens niet los en leidt dan tot de volgende hersenspinsels.  

Wat betekent leren voor mij? Hoe heb ik leren tot nu toe zelf ervaren? Wat heeft dat voor effect gehad op hoe ik nu zelf mijn overdrachtsactiviteiten ontwerp en uitvoer.

DoorHendrik-Jan Trooster
Lees meer >
Deel: 

Daling voortijdige schoolverlaters

18-2-2012
Het aantal scholieren dat van school gaat zonder diploma is de afgelopen tien jaar gehalveerd. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) meldt dat er in het schooljaar 2010-211 bijna 39.000 leerlingen voortijdig de school verlieten, terwijl dat er in 2002 nog 71.000 waren. Dat blijkt uit een tussenrapport van het Ministerie van Onderwijs. Echter, deze afname blijft daarmee nog wel achter bij de doelstelling van het kabinet van maximaal 35.000 schoolverlaters...
Lees meer >
Deel: